CHASING THE BREEZE …… Travels of a harper

Gennem et helt liv har den walisisk fødte harpespiller Helen Davies rejst rundt i verden, og med sin harpe  har hun samlet sange og melodier – og de historier, der er knyttet til disse sange og melodier. På CHASING THE BREEZE præsenterer hun os – ene kvinde med sin harpe – for disse melodier.
Herfra uddrag af “Calennig”

 

 

 

 

 

PAS DE DEUX

Som så mange andre adelsmænd i 1700-tallet var også Johan von Bülow en kompetent amatørmusiker. Han spillede 4 forskellige instrumenter og ”komponerede enkle stykker”, som han selv udtrykte det. Men det er hans velbevarede nodesamling, der gør ham til noget særligt i musikhistorisk perspektiv. Med næsten 300 værker i hans nodesamling på Sorø Akademis bibliotek og mere end 600 dansemelodier i Bülows dansebøger på Det Kgl. Bibliotek giver hans efterladte noder et sjældent indblik i hvilke toner, der har klinget i danske saloner i slutningen af det 18. Århundrede.  Alt repræsenteret gennem værker af kendte komponister og – ikke mindst – af harpespilleren Johann Andreas Kirchoff.
Herfra uddrag af “Le Decoupuré/L’inconstance”

 

 

 

OPEN THE DOOR SOFTLY

”Open the door softly, somebody wants to come in.
Give me a chink no wider than you’d fill up with your ear,
And if you’re hard of hearing dear, your mouth will do as well,
So put your lips against the crack, and hear what I’ve to tell”
Herfra uddrag af “Open the door softly”

 

 

 

 


A FAIR MEADOW

A good season is summer for long journeys; quiet is the tall fine wood, which the whistle of the wind will not stir; green is the plumage of the sheltering wood; eddies stir in the stream; good is the warmth of the turf.

 

 

 

 

 

 

GOING TO PIECES  – WITHOUT FALLING APART

Palle Mikkelborg: Koncert for harpe, blokfløjte og strygeorkester med Helen Davies, harpe, Michaela Petri, blokfløjte og Sønderjyllands Symfoniorkester dirigeret af Henrik Vagn Christensen.
Herfra uddrag af “Morning Raga”